Wednesday, 12 July 2017

Selamat Hari Raya 🍴


Alhamdulillah hari ni dah masuk 19 syawal 1438 🛵 Masih sempat nk ucapkan Selamat Hari Raya MZB 🎈😘

Homestay nak kena kemas sebab guest baru je checkout 🗝 Nak kena sapu dan sikit2 baiki 🛠


Friday, 28 April 2017

JMFR 2017

Lebih 1,000 orang bakal menyertai kayuhan JMFR 2017 yang akan berlangsung pada 30 April 2017. 


Pelepasan akan dimulakan di Teluk Batik pada jam 7:30 pagi. 

Hari Terbuka Armada TLDM 2017


Buat yang sedang bercuti di Lumut.


TLDM Lumut adalah 7 kilometer daripada  Bandar Baru Seri Manjung. Berminat stay di homestay mama? Call



Friday, 7 April 2017

Kerja-kerja Repair Homestay


Harini buat kerja-kerja repair di Homestay Mama Manjung. Antaranya:

  1. Baiki pam toilet bilik air
  2. Tukar kain lap kaki 
  3. Tukar langsir baru 
  4. Betulkan sinki air tersumbat
  5. Tukar kunci homestay
  6. Tukar kunci sliding door 
Masih ada banyak lagi nak kena settlekan. Tapi buat yang mana priority dulu.














Monday, 13 February 2017

Kat Mane Char Kway Tiaw Manjung Sedap?

Malam-malam musim tak hujan ni elok gak p cuba makan char kway tiaw kat manjung ni.... 


Cuba dekat char kway tiaw abang lori... bolehlaaa.... nk kata sedap sangat taklaa tp boleh laaa.... 


Orang ramai jugak makan sini. Lokasi berhampiran pasaraya rapid dan kedai perodua Manjung. 

Kami makan char kway tiaw special dan kway tiaw goreng special + air milo ais harga lebih kurang RM14.00. 



Friday, 27 January 2017

Homestay Mama Seri Manjung 2017


Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Selamat tahun baru cina!


Dah lama tak update blog dan ini adalah post pertama 2017. Happy New Year to all our Chinese friends & family. May this year be a prosperous and in good health.

Homestay Mama Seri Manjung 2017

 Ruang tamu

4 bilik tidur aircond
3 bilik air 

Ruang dapur, 4 parking kereta


HOMESTAY MAMA – FAMILY CHOICE! Bersih, besar dan selesa dengan kadar sewa yang BERPATUTSN. Bandar Baru Seri Manjung. 

  • Simple design with 4 ROOMS + 3 bathrooms
  • All rooms with AIRCOND (All QUEEN’S BED)
  • All bathrooms with WATER HEATER
  • Parking BERBUMBUNG yang luas (4 CARS)
  • TV 43 " with ASTRO BEYOND HD FULL PACKAGE
  • MICROWAVE OVEN + Periuk Nasi Elektrik
  • Peti sejuk +Cerek Air Elektrik +Mesin Basuh +Seterika
  • Sofa Set + Dining table

BEST PRICE: RM300/night & RM500/ 2 nights
Sebarang pertanyaan/tempahan tuan boleh berhubung terus dengan:
  • Puan Siti Nurbayah 013-7164 100

Homestay Mama Seri Manjung terletak di lokasi yang strategik iaitu di tengah-tengah Bandar Baru Seri Manjung berhampiran:
  • Institut Kemahiran Mara Lumut (IKM Lumut) - 250m
  • Hospital Seri Manjung - 400m 
  • SM Teknik Seri Manjung - 500m
  • Kolej Vokasional Seri Manjung
  • Jabatan Pengangkutan Jalan JPJ
  • Masjid Dato’ Seri Kamaruddin
  • Majlis Perbandaran Manjung MPM
  • Stadium Hoki dan Bola Stadium Seri Manjung
  • Stesen Bas Seri Manjung
  • dan berdekatan dengan deretan kedai runcit, dobi, stationery, hardware, 7 eleven, restoran, mamak dan lain-lain lagi…. 100m
  • Anggaran jarak di atas adalah dalam 500 meter radius daripada homestay mama 
  • Pantai Teluk Batik dan Jeti Lumut adalah sekitar 10-15 minit jarak perjalanan (kurang daripada 10km) 
  • SJ Manjung 3x700MW (TNB Janamanjung Sdn Bhd) dan kilang besi Vale adalah kurang daripada 7km  
  • AEON Seri Manjung 5.5km 

Mencari homestay?

Homestay Mama Seri Manjung